Da li muzika mnogo utice na ljudsku podsvest?

Da li i koliko muzika utiče na ljudsku podsvest?

Postod deadly sin » 28 Mar 2006, 00:02

svako ovde prtpostavljam da uziva dok slusa muziku...
ali pod 'optereceni muzikom' sam prvenstveno mislila na ljude koji joj se posvete da im je ona sve,da sve sto rade, rade da bi je sto vise proucili, izucili i da u svim tim stvarcicama( tehnika,nacin sviranja,period nastajanja pesme,itd) izgube osecaj za uzivanjem u samoj muzici i da stalno traze neke nedostatke,umesto da se opuste i da joj se u potpunosti prepuste...
but you never liked to swim
so you feel safe?
are you happy?
do you still know my name?
Korisnikov avatar
deadly sin
Level 5
Level 5

Pridružio se: 29 Dec 2005, 23:54

Postod sable_darkmaiden » 28 Mar 2006, 12:01

shto se mene tice u muzici uzivam ili ne, dopada mi se ili ne bez nekog odredjenog razloga, ne dotice me .... vrlo jednostavno.... ostalo zanemarujem.
Korisnikov avatar
sable_darkmaiden
Level 10
Level 10

Pridružio se: 14 Jan 2006, 21:47

Postod BloodElfica » 06 Apr 2006, 13:31

deadly sin je napisao:svako ovde prtpostavljam da uziva dok slusa muziku...
ali pod 'optereceni muzikom' sam prvenstveno mislila na ljude koji joj se posvete da im je ona sve,da sve sto rade, rade da bi je sto vise proucili, izucili i da u svim tim stvarcicama( tehnika,nacin sviranja,period nastajanja pesme,itd) izgube osecaj za uzivanjem u samoj muzici i da stalno traze neke nedostatke,umesto da se opuste i da joj se u potpunosti prepuste...

Zar to nije klasichna definicija 'Pozer'-a? :D (kad kazem pozer onda mislim na pozera u bilo kojoj muzici)
Credo quia absurdum.
Amo ergo sum.
Sapere aude!

~Eikones~

Korisnikov avatar
BloodElfica
Level 3
Level 3

Pridružio se: 02 Mar 2006, 22:25

Postod sable_darkmaiden » 06 Apr 2006, 21:12

hmmm to sam i ja pomislila..... tacno.....
Korisnikov avatar
sable_darkmaiden
Level 10
Level 10

Postod AntA the Jezivi » 06 Apr 2006, 22:25

Fuj! Mrzim pojam pozer!
Ne znam zashto ljudi to ikada koriste...
"Duge kose, noge bose, oko vrata zmajevi od zlata!"
Korisnikov avatar
AntA the Jezivi
Level 6
Level 6

Pridružio se: 04 Dec 2005, 12:39

Postod deadly sin » 07 Apr 2006, 18:02

Ne!sto se tice pozera cini mi se da se bas oni utrkuju da nauce svaki rif ,svaku notu,da bi isli i pricali kako oni slusaju to sta vec slusaju,i kako znaju bolje od drugih...ne kazem da ne treba znati dosta o muzici koju slusas ali takodje da ne treba ici do sitnih detalja da ne izgubis smisao i razlog zasto si prvo ukljucio da cujes pesmu koju slusas...
so you feel safe?
are you happy?
Korisnikov avatar
deadly sin
Level 5
Level 5

Postod oNe » 08 Apr 2006, 16:04

hm....neee?..... za mene su pozeri oni ljudi koje je neko bukvalno "naterao" da slusaju neku muziku. "Naterani" ljudi (iliti pozeri) je onda na
silu slusaju i na silu pokusavaju da privuku paznju oblaceci se tako sto kopiraju ljude koji slusaju
tu muziku. Na njima je sve novo novcato i lose
iskopirano od drugih. Najlakse se po tome primete ili po tome kako nose nove novcate martinke....hehe... Pozeri obicno pricaju o nekoj
muzici a da uopste nisu shvatili smisao te muzike.
Prave se da sve znaju o tome a u stvari znaju samo neke segmente i to uglavnom nevazne.....etooooo....:) eh....da..... i ne dele pivo iz iste flashe sa drugima!!! :)>
"If something is actual, there¹s really no need to believe in it. You only have to believe something if it isn¹t true, because if it were, belief wouldn¹t be necessary." - Boyd Rice
Korisnikov avatar
oNe
Level 6
Level 6

Pridružio se: 07 Feb 2006, 01:35

Postod sable_darkmaiden » 11 Apr 2006, 22:13

Agreed.... osim onoa martinke..... mislim svi s vremena na vreme shetamo nove ....
Korisnikov avatar
sable_darkmaiden
Level 10
Level 10

Postod deadly sin » 11 Apr 2006, 22:59

agreed too...
ja sam bas mislila na to pricanje o nevaznim segmentima i to da pricaju da ih svi cuju,da svi primete koliko oni "mnogo" znaju o muzici...
so you feel safe?
are you happy?
Korisnikov avatar
deadly sin
Level 5
Level 5

Re: Da li muzika mnogo utice na ljudsku podsvest?

Postod Omi Genitrix » 29 Sep 2008, 02:04

Pa kontam da ipak mi biramo muziku a ne muzika nas :lol:

Mora da postoji razlog zasto se meni vise svidja npr Moonsorrow od recimo Evanesence iako obe grupe pripadaju zanru metala. A Moonsorrow obozavam, dok ovu drugu grupu trpim na zurkama i najtovima. Mozda je cak to pre zbog stihova pesama?

A logicno je da ce maksimalno opustene osobe slusati jazz ili rege, a oni koji zele samo da se negde napiju i izive narodnjake.
Slika
Omi Genitrix
Level 1
Level 1

Pridružio se: 23 Sep 2008, 14:57

Prethodni

Povratak na Uticaj Muzike Na Ljudski Razvoj