Kletve

Kutak za veštice i veštake...veštičarenje...dobro i zlo...belo i crno...misterije....

Kletve

Postod MorGoth » 16 Maj 2006, 11:33

Sta znate o kletvama? Da li ste nekad bacali kletve... svesno, i da li je uspelo? Da li je ikako moguce prepoznati nekog ko je proklet? Kako se zastititi? Da li uopste verujete da postoji tako nesto??? Licno, mislim da postoji racionalno objasnjenje...
Korisnikov avatar
MorGoth
Level 6
Level 6

Pridružio se: 19 Avg 2005, 16:04

Postod sable_darkmaiden » 16 Maj 2006, 17:26

uff ne volim to............. to je ona varijanta ne verujem ali se plashim...:))) i zato se nikada nisam zanimala sa tako necim ... Znam samo da nikako ne treba primati nikakve amajlije, donosioce sretje i sve ostalo od drugih ljudi, koliko znam to su prenosioci prokletstva...obicno....
a da navodno sam proklela sebe......... bila sam ocajna jer nisam volela niti bila zaljubljena ni u jednog decka... pa pozeleh sebi da za nekim beskrajno patim, secem vene...a da on bude hladan , kao shto sam ja bila prema drugima.... i bash to mi se i desilo..... tako da vazi: Pazi shta zelish, to se moze i dogoditi!!! :))))
Korisnikov avatar
sable_darkmaiden
Level 10
Level 10

Pridružio se: 14 Jan 2006, 21:47

Postod deadly sin » 16 Maj 2006, 22:47

meni je dosta iskustvo mog burazera koji se nesto zezao i isprobavao nekoliko dana uzastopno neku jednostavnu crnu magiju,ali posle uopste nije dobro izgledao...
ne verujem da neko moze bas da baci kletve ili tako nesto...mnogo mi je to fantasticno...
mislim da moze,pa sigurno bi vec vise od pola sveta bilo prokleto,jer svako je bar jednom zeleo da neke odredjene osobe nema ili da se desi nesto sto ce tu osobu povrediti...
a ako se desi nesto sto smo mi bas zeleli,cista slucajnost...verovatno bi isto bilo i da nismo...ipak ne mozemo da upravljamo necijim zivotom...
iako se ja ponekad osetim ko da sam prokleta... :D
but you never liked to swim
so you feel safe?
are you happy?
do you still know my name?
Korisnikov avatar
deadly sin
Level 5
Level 5

Pridružio se: 29 Dec 2005, 23:54

Postod MorGoth » 22 Maj 2006, 11:39

Nedavno sam se bash tako osetio (dogodio mi se niz gotovo neverovatnih slucajnosti(?) fantasticno uklopljenih u prostoru i vremenu, naravno - sve su bile lose manje ili vishe), pa mi je zato ova tema i pala na pamet. Pitam se koliko (verovatno mnogo) tu igra ulogu sugestija i auto-sugestija... Mozda je u pitanju "talenat"?
Korisnikov avatar
MorGoth
Level 6
Level 6

Pridružio se: 19 Avg 2005, 16:04

Postod AntA the Jezivi » 22 Maj 2006, 14:13

Mislim da si pominjanjem sugestije/autosugestije ubo' sushtinu priche.
"Duge kose, noge bose, oko vrata zmajevi od zlata!"
Korisnikov avatar
AntA the Jezivi
Level 6
Level 6

Pridružio se: 04 Dec 2005, 12:39

Postod Fenix » 10 Dec 2007, 19:55

Imam malo cudno misljenje o tome. Naime, u postojanje drugih "bestelesnih" bica verujem, kao i u njihovo mesanje u "nase poslove". Medjutim, ipak mislim da je stvar u covecijem mozgu i snazi "podsvesti", tj. da ako sebe ubedis i zaista verujes celim bicem da ce tako da se desi i desice se...
Korisnikov avatar
Fenix
Level 3
Level 3

Pridružio se: 28 Jun 2006, 17:55

Postod sad_raven » 10 Dec 2007, 23:30

u bilo kom obliku praktikovanja magije, pogotovo u ritualima, veoma je naglaseno da verujes u to sto praktikujes - pogotovo kad vrsis magijski postupak nad nekim ili ka nekom (nazovimo to "bacanje cini")...Tako da to JESTE najvecim delom autosugestija!
"Cause and effect go hand in hand with
The Devil may care but I don't mind..."

Slika"Love is a many splintered thing"
Korisnikov avatar
sad_raven
Level 4
Level 4

Pridružio se: 26 Sep 2006, 23:56

Postod Fenix » 15 Dec 2007, 12:51

Jos par reci... Ne svidja mi se "bacenje cini" jer time unistavamo coveciju slobodu, unistavamo ono najsvetije u coveku, a to je da on sam odluci sta hoce...
Korisnikov avatar
Fenix
Level 3
Level 3

Pridružio se: 28 Jun 2006, 17:55

Postod Azrael » 03 Apr 2008, 19:34

Cisto da dodam, tragicno ali istinito.... Moja baba je vestica folk tipa, ima poprilicnu reputaciju u lokalnim selima. Vec odavno nam ubacuje amajlije za losu srecu svuda po kuci i inace zivi od tog zanata... Barem sam nasledio pomalo njen talenat :D hehe
Nemo me impune lacessit
Korisnikov avatar
Azrael
Level 3
Level 3

Pridružio se: 28 Dec 2007, 12:10

Postod sad_raven » 04 Apr 2008, 03:25

Azrael je napisao:Cisto da dodam, tragicno ali istinito.... Moja baba je vestica folk tipa, ima poprilicnu reputaciju u lokalnim selima. Vec odavno nam ubacuje amajlije za losu srecu svuda po kuci i inace zivi od tog zanata... Barem sam nasledio pomalo njen talenat :D hehe

MIslim da bi mogao najbolje da iskoristis taj "talenat" posto ona umre - surovo ali istinito...
"Cause and effect go hand in hand with
The Devil may care but I don't mind..."

Slika"Love is a many splintered thing"
Korisnikov avatar
sad_raven
Level 4
Level 4

Pridružio se: 26 Sep 2006, 23:56

Postod Ravenheart » 04 Apr 2008, 18:13

Da bi neko da kazem bacio kletvu i da se ona ostvari mora biti veoma jak energetski,nemaju svi ljudi reci i misli iste tezine i jacine. Moje neko misljenje da kazem.
Every man's gotta devil and you can't rest until you find him
Korisnikov avatar
Ravenheart
Level 2
Level 2

Pridružio se: 14 Dec 2007, 10:34

Povratak na Dark Side